ΜΙΛΗΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ

Ήδη πορεύεστε με μοναδικό τρόπο. Τώρα είναι η στιγμή να καθιερώσετε μια συνεπή και επαγγελματική προσέγγιση όταν περιγράφετε τη δεξιοτεχνία σας. Ο τεχνικός οδηγός θα βελτιώσει το λεξιλόγιο σας και τη συνολική σας εξειδίκευση μέσα από μια περιεκτική λίστα ορολογίας στο barbering, A to Z.

ΜΙΛΗΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ

Ήδη πορεύεστε με μοναδικό τρόπο. Τώρα είναι η στιγμή να καθιερώσετε μια συνεπή και επαγγελματική προσέγγιση όταν περιγράφετε τη δεξιοτεχνία σας. Ο τεχνικός οδηγός θα βελτιώσει το λεξιλόγιο σας και τη συνολική σας εξειδίκευση μέσα από μια περιεκτική λίστα ορολογίας στο barbering, A to Z.

AFRO

ΦΥΣΙΚΑ SUPER- TEXTURED ΜΑΛΛΙΑ- ΤΕΛΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΟΣ

Τα Afro-Caribbean μαλλιά είναι εμφανώς ιδιαίτερα - το να τους δώσετε σχήμα απαιτεί επαγγελματικές ικανότητες και πολλαπλές τεχνικές. Το κούρεμα των Afro μαλλιών είναι σαν γλυπτική ενός 3D έργου τέχνης. Η ισορροπία είναι τρομερά σημαντική, καθώς και η κατανόηση του βάρους και της πυκνότητας των μαλλιών. Το κλασικό στρογγυλεμένο Afro εξελίχθηκε στη διάρκεια του κινήματος του Flower Power.

BLURRY FADE

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΔΥΟ ΛΕΠΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΑΠΑΛΟ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ FADE.

#nofilter: αυτή είναι μια τεχνική που εμπνεύστηκε από την έντονη χρήση φίλτρων στο Facebook και το Instagram. Προκειμένου να επιτύχετε ένα θολό, εφέ φίλτρου, οι ταλαντούχοι barbers ανέπτυξαν τη συγκεκριμένη τεχνική χρησιμοποιώντας δύο λεπίδες κουρέματος που διαφέρουν τόσο στη γωνία κουρέματος όσο και στο μέγεθός τους. Η απόκλιση δημιουργεί ένα άψογο blend.

BUZZCUT

ΕΝΑΣ DIY ΤΡΟΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΗΧΑΝΗΣ.

Εμπνευσμένη από την αναγέννηση των hairstyles φτιαγμένων με Μηχανή και τη νοοτροπία Do It Yourself (κάν 'το μόνος σου) για δοκιμή και αναδημιουργία στο σπίτι. Ένα δυνατό fashion statement. Η συμβουλή του Ειδικού: Δημιουργήστε μια ισορροπημένη βάση. Κρατήστε το κούρεμα κοντό στο πλάι και ελαφρά μακρύτερο στην κορυφή. Κρατήστε τα πλαϊνά χωρίσματα πάνω από την περιοχή των κροτάφων. Χρησιμοποιήστε μια κλίση 90° για να αναδείξετε τη δομή των οστών και να ενισχύσετε την αρρενωπότητα του κουρέματος. Χρησιμοποιήστε ένα επαγγελματικό Trimmer για να διαμορφώσετε το περίγραμμα του κουρέματος. Μπορεί να είναι εμπνευσμένο από το DIY, αλλά πρέπει να είναι εκτελεσμένο απόλυτα επαγγελματικό.

CLIPPER - ΜΗΧΑΝΗ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΙΟ ΜΟΝΤΕΡΝΩΝ BARBERING LOOKS. ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΠΟΙΚΙΛΑ ΜΗΚΗ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΛΕΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ.

Ένα απαραίτητο εργαλείο για κάθε barber. Δημιουργήθηκε αρχικά από το Leo Wahl το 1920. Σήμερα η αγορά δίνει μια μεγάλη γκάμα για να επιλέξετε τη δική σας μηχανή. Το προσωπικό σας γούστο και οι προτιμήσεις σας στο χειρισμό θα επηρεάσει την επιλογή σας. Είτε μια απλή λύση είτε υψηλής εξειδίκευσης, με ή χωρίς καλώδιο, μεταλλική ή δερμάτινη, η επιλογή είναι δική σας.

DEFINITION - ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ

Πολλά κλασικά grooming και barber styles είναι συνυφασμένα με τον έντονο διαχωρισμό των γραμμών και των περιγραμμάτων στο σχεδιασμό τους. Για παράδειγμα, τα κλασικά κουρέματα με ένα ελαφρύ fade (tapered fade) δημιουργούν ένα διαχωρισμό γύρω από την περιοχή του αυχένα για ένα αιχμηρό τελείωμα.

EFFORTLESS PARTING - ΑΒΙΑΣΤΗ ΧΩΡΙΣΤΡΑ

Ενώ υπάρχει η τάση δημιουργίας έντονων χωρισμάτων, ταυτόχρονα υπάρχει σε άνοδο και η " αβίαστη χωρίστρα". Η τεχνική αυτή εξασφαλίζει πως το άτομο με αυτό το κούρεμα δεν θα περιορίζεται σε μία χωρίστρα και θα μπορεί να έχει τα μαλλιά ελεύθερα σε κάθε πλευρά.

FADE

Η ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ZERO ΣΤΟ "HERO". ΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ GROOMING.

Το κλειδί στο fade είναι η απρόσκοπτη διαβάθμιση του βάρους σε ένα μήκος ξεχωριστό για τον καθένα. Το fade μπορεί να έχει πολλές παραλλαγές και αποτελεί μια βασική τεχνική για το ρεπερτόριο σας. Κατακτήστε το και εφαρμόστε το σε Low Fades, High Fades, Skin Fades, Razor Fades (χρησιμοποιώντας ένα ξυράφι για να δώσετε αιχμηρό look) καθώς και Curly Fades. Η weightline μπορεί να ακολουθεί το σχήμα του κεφαλιού ή να είναι οριζόντια. Γίνετε master στο fade και θα γίνετε master στα κουρέματα ακριβείας.

FOCAL POINT

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΣΑΣ, ΜΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ

Η προσπάθεια να δημιουργήσετε ένα τελείωμα που κερδίζει τα βλέμματα, έτοιμο να σταθεί μπροστά από ένα φωτογράφο. Τονίστε την περίμετρο, προσθέστε μια έξτρα λεπτομέρεια στη γενειάδα, τα φρύδια και στο πίσω μέρος του κεφαλιού - δημιουργήστε μια περιοχή που κερδίζει την προσοχή. Χρησιμοποιήστε το κινητό σας για να το ελέγξετε μέσα από το φακό, κάνοντας zoom in & out για να βρείτε το Focal Point.

GRADUATION

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ FADES ΚΑΙ TAPERS, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΓΚΟ.

Η σημαντική τεχνική για να δημιουργήσετε πολύ καλά επιμελημένα κουρέματα βασισμένα στην ακρίβεια, την πειθαρχία και το attitude. To Graduation σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει μια μετάβαση από τα κοντά μαλλιά στην περίμετρο, να χτίσει σταδιακά όγκο και μήκος δουλεύοντας ανοδικά. Η απόλυτη τεχνική για να γίνετε ο ήρωας της δεξιοτεχνίας σας. Η ακρίβεια και η οργανωμένη προσέγγιση θα βοηθήσει να αφήσετε άφωνους τους πελάτες σας.

HORSESHOE SECTION - ΧΩΡΙΣΜΑ "ΠΕΤΑΛΟ"

ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ

Η σωστή θέση για ένα χώρισμα "πέταλο" εξαρτάται από την κατασκευή των οστών, την υφή και την πυκνότητα των μαλλιών, έχοντας μια καθαρή εικόνα για τη δημιουργία που θα ακολουθήσει. Το χώρισμα αυτό χρησιμοποιείται ευρέως στο σύγχρονο grooming. Συνήθως κάθεται στην πλατύτερη διάσταση της κεφαλής, μοιάζοντας με U ενός πέταλου, στην περιοχή που θα καθόταν ένα καπέλο σύμφωνα με το πλάτος και την περιφέρεια του κεφαλιού.

Ivy League

Εμπνευσμένο από τους συμμετέχοντες του Ivy League University, το κούρεμα προέρχεται από τις ΗΠΑ. Είναι ένας τύπος κουρέματος "ομάδας" όπου τα μαλλιά στο μπροστινό μέρος είναι αρκετά μακριά για να στυλιζαριστούν μαζί με το πλαϊνό μέρος.

Jheri Curl

Άλλο ένα American classic είναι το Jheri Curl: ενακυματιστό hairstyle με περμανάντ, δημοφιλές στους Αφροαμερικανούς στη διάρκεια της δεκαετίας του 80 και στην αρχή του 90. Το hairstyle εφευρέθηκε από το κομμωτή και δίνει ένα glossy, χαλαρά σγουρό look.

 

KIT ESSENTIALS - ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ

Παράλληλα με τα προϊόντα Grooming STMNT, κάθε barber χρειάζεται και το Kit με τα απαραίτητα. Μια εξαιρετική κουρευτική μηχανή με πολλούς οδηγούς είναι σημαντική: συμπληρωμένη με διαφορετικές χτένες, καλή ποιότητα ψαλιδιών καθώς κάποια στυλ απαιτούν δουλειά με χτένα και ψαλίδι.

LINE-UP

ΥΠΕΡ ΑΚΡΙΒΗΣ ΤΡΟΠΟΣ ΤΕΛΕΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ, ΠΡΩΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ TRIMMER ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΡΑΦΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΙΧΜΗ.

Αιχμηρές γωνίες και καθαρό τελείωμα αναδεικνύουν το επίπεδο της δεξιοτεχνίας και την ποιότητα της δουλειάς. Η ισορροπία και η ακρίβεια γύρω από τις γωνίες υπογραμμίζουν αυτή τη γεωμετρία δύο διαστάσεων. Expert Tip: Ψεκάστε το STMNT Hairspray πολύ ελαφρά στην περίμετρο, μετά τρίψτε  λίγο ταλκ στις παλάμες σας και ξεκινήστε να  δουλεύετε με το trimmer πριν κάνετε αιχμηρές τις γωνίες. Η λευκή πούδρα προσθέτει έξτρα αντίθεση που φαίνεται εντυπωσιακή. Έτσι θα δημιουργήσετε φανταστικά περιγράμματα.

LONG HAIR - ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΛΛΙΑ

ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟ BARBERING Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ FADES. ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑΣ BARBER ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΡΡΕΝΩΠΑ LOOKS ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΚΡΥΤΕΡΑ ΜΑΛΛΙΑ.

Γνωρίζοντας πως να κουρεύετε, να κάνετε styling και να περιποιείστε μακρύτερα μαλλιά με πολλούς τρόπους. Σκεφτείτε τις μακριές γενειάδες. Ακόμα και οι ικανότητες στεγνώματος μπορούν να τελειοποιηθούν ενώ δουλεύετε με μακριά μαλλιά. Expert Tip: μια τεχνική τετράγωνου layering είναι ιδανική για να επιτύχετε ένα μοντέρνο long hair statement σήμερα. 

 

Mullet

Γνωστό ως το hairstyle "business μπροστά, party πίσω", το mullet έχει φορεθεί από πλειάδα καλλιτεχνών. Τα τελευταία χρόνια, έχει κάνει comeback. Σήμερα, το κλασικό barbering δουλεύει στο συνδυασμό του mullet με το side fade. 

 

NU SKOOL

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ FUSION ΤΟΥ BARBERING ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗ - Η ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ STMNT

Η εξέλιξη του barbering. Στο Nu Skool η δεξιοτεχνία και η τέχνη της κομμωτικής αναμειγνύεται με τα κλασικά κουρέματα των Barbershops. Τα κλασικά κουρέματα με αναβαθμισμένα στοιχεία είναι εδώ για να εξυπηρετήσουν το σύγχρονο πελάτη στο grooming. Τα looks δημιουργούνται με χρήση όλων των εργαλείων και προϊόντων, με κατανόηση της συνεισφοράς της κομμωτικής σε ένα αποτέλεσμα που πραγματικά κάνει μια δήλωση.

OLD SCHOOL

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΛΑΣΙΚΟΥ BARBERING ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ 1920 ΕΩΣ ΤΟ 1950.

Πίσω στην εποχή που το barbershop ήταν το επίκεντρο της κοινότητας στην πόλη. Σχήματα και φόρμες εμπνευσμένες από το διάστημα 1920- 1950, όταν τα κουρέματα ταυτίζονταν με το status ή το εισόδημα. Ένας τραπεζίτης είχε διαφορετικό κούρεμα από τον εργάτη. Όσο πιο υψηλό το status τόσο πιο μακριές οι φαβορίτες, καθώς μπορούσαν να τις συντηρούν με trim και ξύρισμα. Σήμερα, το Old School είναι απλά ένα με τη μόδα -  σε συνδυασμό με ένα three- piece κουστούμι και ένα razor- fade είναι το απόλυτο look.

PARTING - ΧΩΡΙΣΤΡΑ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΧΤΕΝΑ

Το parting είναι μια βασική ικανότητα που πρέπει να κατακτήσετε, ένα στιβαρό μοτίβο διαχωρισμού είναι σημαντικό για να διαμορφώσετε ένα τεχνικό, statement κούρεμα. Παραδοσιακά έντονα χτενισμένο για ένα slick back look ή ένα απλό πέρασμα για το τελείωμα. Τα τελευταία χρόνια, έγινε δημοφιλές για τη δημιουργία του Focal Point μέσα από το shaved parting. Οι χωρίστρες διαφέρουν σε μήκος, γωνία και πλάτος. Πάντα διαμορφώστε το με ακρίβεια.

Quiff

Το quiff ήταν αρχικά μια αντίδραση στα κοντά ανδρικά κουρέματα μετά τον πόλεμο. Πρόκειται για ένα hairstyle που συνδυάζει το pompadour των 50s, το flattop των 1950s και μερικές φορές το mohawk.

RAZOR CUT

ΤΟ ΞΥΡΑΦΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ STYLING TOOL ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΜΕ ΨΑΛΙΔΙ.

Τα κουρέματα με ξυράφι δημιουργούν ένα ελαφρύτερο, εκλεπτυσμένο look. Πρόκειται για τη δημιουργία πολύ ελαφρών χωρισμάτων που πρακτικά "επιπλέουν". Αυτό δημιουργεί ένα πολύ rock n' roll τύπο look που δίνει την αίσθηση του effortless cool.

Slickback

Μία μέθοδος grooming που έχει γίνει κλασική - ωστόσο δεν είναι κούρεμα από μόνο του αλλά περισσότερο ένας τρόπος να χτενίσετε τα μαλλιά. Μια δυνατή πομάδα είναι απαραίτητη για να κρατήσετε τα μαλλιά πίσω και μακριά από το πρόσωπο, αλλά αυτό το look μπορεί να επιτευχθεί ανεξάρτητα από το μήκος των μαλλιών.

Trim

Ενώ ένα trim είναι κάτι γνωστό στους κομμωτές, το trim στους όρους barbering μπορεί να περιλαμβάνει μια ανανέωση του πλαϊνού fade. Τα Hairstyles που ξεκινάνε με skin fade μπορούν να μεγαλώσουν πολύ γρήγορα. Σε άλλα κουρέματα, όπως στο pompadour, είναι μόνο η κορυφή που τριμάρεται σε τακτική βάση.

Undercut

Αυτό το haircut έχει γίνει δημοφιλές από το 1910 και ακόμα κερδίζει δημοφιλία. Το look είναι διάσημο για το πολύ έντονο disconnection μεταξύ μιας σημαντικά μακρύτερης κορυφής και πολύ κοντών πλαϊνών τμημάτων, ωστόσο χωρίς fade.

V-neck

Αυτός ο όρος αναφέρεται σε κούρεμα με συγκεκριμένο σχήμα γύρω από τον αυχένα- με το φυσικό ή τετράγωνο τελείωμα να αντικαθίσταται από ένα σχήμα V. 

 

Weight Line

Όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι η περιοχή στο κούρεμα που συγκρατεί το μεγαλύτερο βάρος. Τα πολλαπλά layers μπορούν να συγκλίνουν σε αυτή την περιοχή, ή αν δεν υπάρχουν layers τα μαλλιά κόβονται ώστε να πέφτουν από μόνα τους. Έτσι δημιουργείται βάρος σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Στο κλασικό barbering κάποιες φορές το weigt line παραμένει στην κορυφή της κεφαλής.

Zero Fade

Το zero fade είναι ένα από τα πιο κοντά κουρέματα: τα μαλλιά είναι κομμένα στο μικρότερο δυνατό μήκος. Υπάρχει ωστόσο μια ελαφριά σκιά, ωστόσο δεν είναι ένα καθαρά ξυρισμένο look. Σε αντίθεση με τα skin fades, αυτό το στυλ αφήνει εμφανή τα μαλλιά.